Lazer Lipoliz Nasıl Yapılır ?

Lazer lipoliz aslında küçük cerrahi bir işlemdir. Lokal anestezi ve/veya sedasyon eşilğinde yapılan hasta açısından oldukça rahat bir cerrahidir. Burada uygulanan yöntemde kullanılan cihaz lazer dalgasını bir cam elyafı vasıtasıyla çok ince bir kanülün (1 mm) ucuna taşıyan bir sistemden ibarettir. Tabii burada liposakşını olan hastalar açısından önemli üstünlüğü daha küçük bir delikten girmesidir. Neredeyse iğne deliği kadar bir delikten içeri giren aletin, içerde gezinirken orada bulunan yağ hücrelerini parçalaması işlemidir. Kimi zaman genel anestezi altında da lazerlipoliz işlemi tercih edilebilir. İllaki lokal anestezi şeklinde yapılacak diye bir kural yoktur.

Lazerlipoliz de seçilen vakalarda belli bölgesel alanlar için lokal anestezi ile işlemin gerçekleştirilmesi mümkündür. Hangi bölgeye yapılacaksa yaklaşık 1 mm’lik iğne deliği kadar bir delikten, cihazın kanülü içeriye yerleştirilerek cildin altında ritmik hareketlerle, sadece cihazın vereceği enerji, cihaz tarafından ayarlanacak şekilde gezdirilir ve o bölgedeki yağ hücrelerinin parçalanması sağlanır. Burada cerrahın yaptığı şey sisteme hangi bölgede olduğunu ve ne kadarlık bir işlemin gerekli olduğuna dair bir bilgi verip sonrasında uygun hareketlerle verilecek dozu eşit olarak dağıtacak şekilde işlemi gerçekleştirmektir. Yani cerrahın işi sadece bir düğmeye basmak ve verilecek enerjiyi eşit dağıtarak işlemi gerçekleştirmektir diyebiliriz.

Lokal anestezi tercih edildiği zaman, bölgelerin sayısı artarsa, bu durumda seanslara bölmek gerekmektedir. Mesela göbek bölgesi ile basen bölgesi bir de bacak içi eklerseniz, bu lokal anestezi dozumuzun yetersizliği nedeniyle birkaç seansa bölmek gerekmektedir. Genellikle belli bir süre geçtikten sonra 2. seans yapılabilir ki, tercih ettiğimiz süre 3-6 ay arasında değişmektedir. Bu esasen bölgedeki iyileşme sürecine bağlıdır. İşlem anı oldukça kısadır. Yapılan bölgeye göre işlem süresi değişmektedir. 15-20 dakikadan 1-2 saate kadar bir süre vermemiz doğru olur. Hatta lokal anestezi işlemi ile vücudun uyuşması, lazer işleminden daha uzun sürmektedir. Bölge sayısı artarsa ve hasta birden fazla seans istemez ise bu durumda hastaya sedasyon uygulanması zaruridir.

Halaskargazi, Vali Konağı Cd. No. 93/2, 34371 Şişli/İstanbul